Superbike Championship of New Jersey I Weekend Schedule

Stars of Superbike racing headed to NJMP April 29-May 1 for the third round of the 2016 season.

MotoAmerica, NJMP, Superbike

New Jersey Motorsports Park will host the 2016 MotoAmerica Superbike Championship of New Jersey I, April 29-May 1.

MotoAmerica

New Jersey Motorsports Park is gearing up for one of the biggest motorsports events of the year: the MotoAmerica Superbike Championship of New Jersey I, April 29-May 1.

Always a fan favorite, this is the first of two visits to New Jersey for the MotoAmerica AMA/FIM North American Road Racing Championship. The series will return to NJMP on September 9-11 for its ninth and final round.

New Jersey Motorsports Park has an active weekend planned off track, as well, including Friday Bike Night, Kickoff Party, live music, and Beer Wars craft beer competition. Tri-State Professionals Fan Zone will offer RC cars, carnival games, interactive experiences, Victory Lane Selfie Station, and more.

In addition, KSR Motorsports will offer monster truck rides with their Mopar 1 truck. Live music, Mini GP demonstrations, and the Strider Kid Zone will keep fans of all ages engaged throughout the weekend.

As in years past, fans can upgrade to the Turn 3 VIP Experience. Located inside the climate-controlled Officers Club on the back straightaway of Thunderbolt Raceway, the VIP Experience gives ticket holders an exclusive viewing area of the action in that challenging section of the race course.

The Turn 3 VIP Experience provides breakfast, lunch, designated private VIP parking, exclusive access to the top of the timing tower, admission to Beer Wars, private autograph sessions, motorcycle parade laps, a private elevated viewing deck, and all the swag VIP status deserves.

The Turn 3 VIP Experience is a ticket upgrade of $75 for adults and $45 for children 12 and under. Tickets are available online at njmp.com.

Schedule as follows, subject to change:

Friday, April 29

8:30am ——————- Gates Open to Public ————————

9:00am – 9:40am 40min Supersport/Superstock 600 Practice 1- Group 2

9:50am – 10:30am 40min Supersport/Superstock 600 Practice 1- Group 1

10:40am – 11:10am 30min KTM RC Cup Practice 1

11:20am – 12:20pm 60min Superbike Practice 1

12:20pm – 1:00pm ——————- Lunch Break ————————

1:00pm – 1:40pm 40min Supersport/Superstock 600 Practice 2– Group 2

1:50pm – 2:30pm 40min Supersport/Superstock 600 Practice 2– Group 1

2:40pm – 3:40pm 60min Superbike Practice 2

3:50pm – 4:20pm 30min KTM RC Cup Qualifying 1

4:30pm – 5:30pm 60min Cycle Corral Ticket Holders Track Walk

5:30pm ——————- Gates Close to Public ————————

Saturday, April 30

8:00am ——————- Gates Open to Public ————————

8:30am – 9:10am 40min Supersport/Superstock 600 Qualifying – Group 2

9:20am – 10:00am 40min Supersport/Superstock 600 Qualifying – Group 1

10:10am – 10:50am 40min Superbike Practice 3

11:00am – 11:30am 30min KTM RC Cup Qualifying 1

11:45am – 12:30pm 45min Paddock Autograph Signing presented by Dunlop

1:00pm Supersport/Superstock 600 Last Chance Qualifier

2:00pm – 2:15pm 15min Superbike Superpole 1

2:25pm – 2:40pm 15min Superbike Superpole 2

3:10pm KTM RC Cup Race 1

4:00pm Supersport/Superstock 600 Race 1

4:45pm – 5:15pm 30min Cycle Corral Ticket Holders Parade Lap

5:15pm ——————- Gates Close to Public ————————

Sunday, May 1

8:00am ——————- Gates Open to Public ————————

8:30am – 8:45am 15min Supersport/Superstock 600 Warm Up Group 1

8:55am – 9:10am 15min Supersport/Superstock 600 Warm Up Group 2

9:20am – 9:35am 15min KTM RC Cup Warm Up

9:45am – 10:00am 15min Superbike Warm Up

10:15am Supersport/Superstock 600 CC Last Chance Qualifier

10:50am – 11:30am 40min Hot Pit Walk presented by Dunlop

12:30pm Superbike Race 1

1:50pm KTM RC Cup Race 2

2:45pm Supersport/Superstock 600 Race 2

4:00pm Superbike Race 2

5:00pm ——————- Gates Close to Public ———————-